top of page

Szabályzat

Horgászrend

A horgászatra az jogosult, aki a tógazdánál a kiválasztott napijegyet megváltja (sportjegy, 24 órás sportjegy)

 

  • Sportjegy: Napkeltétől-napnyugtáig 3 darab horgászbottal, botonként egy szakáll nélküli horoggal lehet horgászni. A kifogott halat mérlegelést követően minden esetben vissza kell helyezni az életterébe. Halbölcsőt, mérlegelőzsákot mi biztosítjuk a horgászok számára.

  • 24 órás sportjegy: Érkezéstől számított 24 órára szól. Érkezési idő reggel 6-tól este 6-ig.

 

A 2018 januártól érvényes új törvény alapján minden horgásznak rendelkeznie kell az adott évre érvényes állami horgászjeggyel. A horgászat megkezdése előtt ennek meglétét ellenőrizni kell. Amennyiben valaki nem rendelkezik vele annak nem tudunk napi jegyet biztosítani.

2023.05.01.-től a 4-es horgászhely minimum 24 órára foglalható ès csak a faházzal együtt ami 24 órára plusz 5000 forint, lètszámtól függetlenül.

A horgász köteles megismerni és maradéktalanul betartani a helyi horgászrendet!

Az ellenőrzésre jogosult személyek felszólítására a horgásznak kötelessége bemutatni engedélyét.

A horgász köteles védeni a vízet minden nemű szennyeződéstől és káros anyagoktól. Védenie kell továbbá a vízpart állat és növény világát. A part menti növényzetben kárt tenni tilos! Tilos szemetet, horgászcsali maradékot, cigaretta csikket, bármilyen idegen tárgyat a horgászhelyen hátra hagyni!

Tejsavas, erjesztett szemes etető anyaggal etetni a víz minőségének megóvása érdekében tilos!

 

A tavon fonott dobóelőke használata, a leadcore használata tilos!

Bólyázni kizárólag dőlő bólyával lehet, a H bólya használata nem engedélyezett.

Etető csónak használata engedélyezett.

A horgász köteles a bevetett készségei közelében tartózkodni, amennyiben horgászhelyét elhagyja, felszerelésének őrzését másra nem bízhatja, azokat köteles a vízből kivenni.

A tóban fürdeni szigorúan tilos és életveszélyes!

A tó mellett tűzet gyújtani csak az arra kijelölt tűzrakó helyeken szabad. A tó partján a kulturált viselkedés elvárt, kérjük kerüljék mások nyugalmának, pihenésének bárminemű megzavarását (pl: hangoskodás, kiabálás) Az ittas, alkoholos befolyásoltság alatt álló személy nem horgászhat! Mindenki felelősséggel fogyasszon alkoholt saját józan ítélőképességével mérlegelve. Aki mégis átesik a határának holtpontján az a józanság visszanyeréséig kérem ne horgásszon. Parkolni csak a kijelölt parkolóban lehet. A tavat éjszaka elhagyni vagy éjszakai időpontban megérkezni csak a tógazdával egyeztetve lehetséges.

Horgászhelyek

A tavon az alábbi elosztásban biztosítunk összesen 7 horgászhelyet.

 

 

hetvehelyi_horgásztó_4.jpg
bottom of page